Сотир Цацаров: Не подценявайте премиера

Не подценявайте премиера, той много добре знае какво прави и какви решения взема. Това призова няколко пъти главният прокурор Сотир Цацаров, който пред журналисти в Районния съд в Девня реши подробно да коментира скандала около оставката на правосъдния министър в оставка Христо Иванов.
Цацаров окачестви изявлението му като „елементарна интрига“ и заяви, че Иванов не изглежда в никакъв случай като герой в неговите очи. Главният прокурор подчерта, че по-скоро става дума за липса на професионализъм.
Приетото в парламента не е съдебна реформа, а само наченки на такава. Когато сложиш основите на нещо, ако не надградиш, те започват да се рушат, посочи Цацаров. Той отказа да коментира политическата ситуация в страната и дали оставката на Христо Иванов ще доведе до трусове в кабинета.
По повод изявлението на председателя на ВКС Лозан Панов, че оставката на Христо Иванов е била предизвестена, главният прокурор каза, че всеки отговаря за думите си и няма да разговаря с господин Панов през медиите:
Бих се чувствал победител, каза той, ако след приемането на разделянето на две колегии на ВСС, което е основа на реформата, се приеме свестен закон за съдебната власт, бързи промени в Наказателно-процесуалния кодекс, както и съвременен закон за мерки срещу тероризма. Всичко останало е сценарий и интрига, категоричен бе Цацаров.
Главният прокурор е в Девня, за да се срещне с прокурори от града, както и с роднини на 23-годишния Мартин, който беше убит на 28 ноември в в близост до детска градина в кв. „Повеляново“. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.