Синдиците на КТБ запорираха „Петрол”

Синдиците на Корпоративна търговска банка се насочиха към един от нейните най-апетитни активи – дистрибуторът на горива „Петрол“. Те са получили право на запор върху акциите на дъщерното му дружество „Елит Петрол-Ловеч“, собственик на 124 бензиностанции на веригата, показват данни в Търговския регистър по партидата на дружеството.
Запорът е наложен от Търговско отделение на Софийски градски съд на 19 май. С акциите на дружеството е обезпечен иск на КТБ към свързаните с „Петрол“ дружества „Арвен“, „Елит Петрол“ и „Нафтекс Петрол“ на обща стойност 52 999 031,79 щатски долара.
В края на 2013 г. КТБ придоби мажоритарна собственост върху „Петрол“, чийто основен кредитор беше станала през последните години. През март 2014 г. в ръководството на компанията официално влязоха лица и фирми, свързани с банкера Цветан Василев, но след поставянето на банката под особен надзор „Петрол“ премина под контрола на свързани с бизнесмена Гриша Ганчев фирми. Ганчев стана председател на Управителния съвет на компанията в края на май м.г., а централата на дружеството беше преместена от София в Ловеч.
„Елит Петрол-Ловеч“ е собственост на „Елит Петрол“. Дружеството беше създадено на 20 януари 2015 г., като в неговите активи са вписани 124 бензиностанции с марката „Петрол“.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.