Разград се включва в Световния ден на футбола и приятелството

На 25 април се отбелязва Международният ден на футбола и приятелството – част от детската социална програма „Футбол за приятелство“. Всички участващи страни честват заедно празника: Австрия, Беларус, Белгия, България, Великобритания, Германия, Италия, Испания Казахстан, Китай, Полша, Русия, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Франция, Холандия, Хърватия, Чехия, Швейцария, Япония, съобщи Невена Попова от „Интелдей Солушънс“.
И Разград ще се включи в „Световния ден на футбола и приятелството“. В 11 часа утре на площад „Възраждане“ ще бъде представен детският тим на „Лудогорец“, който е избран да представи България на международния детски футболен турнир тази година в Берлин.
Програмата ще включи официални изказвания на представители на Община Разград, ПФК „Лудогорец“, изпълнения на таланти от Музикалната школа „Илия Бърнев“, на мажоретния състав и демонстрационен футбол на малки вратички. Всяко дете на площада ще получи гривничка, символ на социалната футболна инициатива.
В рамките на Международния ден на футбола и приятелството се организират множество публични събития, за да напомнят на децата ключовите ценности на програмата „Футбол за приятелство“ и подкрепата и насърчаването на приятелство, равенство, честна игра, здраве, мир, отдаденост, победа и традиции.
Докато спортуват, децата се учат на комуникация, разбиране, доверие и толерантност. Като осъзнаят колко е важно приятелството и уважението на игрището, те започват да ценят своите приятели и близки в ежедневието. Именно това цели да напомни Международният ден на футбола и приятелството, отбелязван ежегодно на 25 април, казва световният посланик на програмата Франц Бекенбауер.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.