Президентът Плевнелиев отива в Сърбия

Президентът Росен Плевнелиев заминава днес на официално посещение в Република Сърбия по покана на своя домакин, президентът Томислав Николич. В Белград ще бъдат обсъдени възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Сърбия.
Визитатана държавния ни глава отразява фокуса на външнополитическата програма на президента върху регионалното сътрудничество, както и по-добрата свързаност между страните от региона и тяхната евроатлантическа перспектива. Веднага след пристигането в Белград, президентите Росен Плевнелиев и Томислав Николич ще разговарят „на четири очи“, след което ще се проведат пленарните разговори на двете делегации в Палата „Сърбия“. По късно президентът ще бъде приет от премиера на Сърбия Александър Вучич и председателя на Скупщината Мая Гойкович.
В Белград ще бъдат обсъдени възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Сърбия в сферата на търговията и икономиката, енергетиката, образованието, културата и туризма. Плевнелиев ще разговаря и с лидери и общественици от българското малцинство и Националния съвет на българите в Сърбия./КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.