Пощенските служители излизат на протест в началото на април

Федерацията на съобщенията към КНСБ призовава служителите на Български пощи към национални протестни действия, ден преди изплащането на пенсиите за април. Причината е в липсата на яснота кога ще бъде подписан договорът с новата охранителна фирма, която ще вози пощенските пратки и парите за пенсии, изплащани чрез пощенските станции.
За да не се провали изплащането на пенсиите и великденските добавки, пощенските служители ще проведат протест пред Министерския съвет, заяви пред Дарик синдикалният лидер Георги Бочев.
В края на март изтича договорът със сегашната охранителна фирма, която разнася пощенските пратки и парите за пенсии. Все още не е ясно кога ще бъде подписан договор с новата фирма, тъй като се чака решение на Комисия за защита на конкуренцията, обясни Георги Бочев. „Докога КЗК и другите органи ще задържат нещата? В основата стои окончателното решение на КЗК“, каза той.
От КНСБ настояват също за смяна на сегашното ръководство на пощите. „Недоумяваме защо властта не реагира, защо министерството не реагира, защо правителството не реагира, когато пощите затъват все повече и повече“, каза синдикалистът.
Георги Бочев предлага протестните действия да се проведат на 5-ти или 6-ти април, тъй като изплащането на пенсиите започва на 7-ми. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.