Самолет на „Джърмануингс“ се разби във Франция

Самолет „Еърбъс“ на германската нискотарифна компания „Germanwings“ се е разбил в Южна Франция. Той е летял от Барселона за Дюселдорф, съобщи агенция „Ройтерс“.
Според местни медии на борда на „Airbus А320“ е имало 142 души, двама пилоти и още четирима души екипаж. Става въпрос за полет 4U9525. Според airfleets.com първият полет на самолета Airbus A-320-211 е бил на 29 ноември 1990 г., а възрастта му е 24.3 години. „Germanwings“ e дъщерна компания на германския авиопревозвач „Lufthansa“.
Според информация на „Le Figaro“, самолетът е изчезнал от радарите около 11:30 часа местно време, докато е летял над региона Барселонет, на около 100 км от Ница. Намерени са отломки от самолета.
Френският премиер Манюел Валс е потвърдил за инцидента и заяви, че вероятно всички на борда са загинали. Валс каза, че причината за катастрофата все още е неясна. Министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов се е отправил към мястото на катастрофата.
Премиерът на Франция Франсоа Оланд потвърди, че пътниците в самолета са 148 души. Смята се, че няма оцелели. Все още самоличността на жертвите не е известна, очаква се по-голямата част от пътниците да са германци.
Оланд посочи, че зоната, където се е разбил самолетът е трудно достъпна, намира се на повече от 2700 метра надморска височина. /denvnik.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.