Победителите в конкурса за руска песен и танц ще представят Разград на националния преглед в Шумен

Над 200 са били децата участници в проведения снощи в читалище „Развитие” в Разград традиционен конкурс-фестивал на руската песен и танц. Организаторите днес представиха и окончателното класиране. На сцената пяха и танцуваха и свириха деца на възраст от забавачницата до абитуриенти, разпределени в три възрастови групи. След дълга и безпристрастна работа журито в състав: Светослав Митев – ръководител на Средношколски танцов състав „Лудогорска младост“ към Капанския ансамбъл; Стефка Донева – диригент на хора на Капанския анkonkurs1самбъл и Наталия Балтаджиева – представител на клуба на руските граждани „Земляки“ отсъди:

За песен
Първа възрастова група – деца от детски градини до IV клас:
1. Мария Стефанова – на 7 години, с песента „Не волнуйся, папа“, музикален ръководител Свилена Дечева, Център за работа с деца.
Втора възрастова група – от V клас до VIII клас:
1. Андреа Начева – на 12 години, с песента „Я бы хотела“, музикален ръководител Свилена Дечева, Център за работа с деца и Христиана Наковска – на 11 години, с песента „Дни без тебя“, музикален ръководител Надя Радославова, МШ „Ил. Бърнев” към НЧ „Развитие“;
2. Александра Златева – на 11 години, с песента „День победы“, музикален ръководител Надя Радославова, МШ„ Ил. Бърнев” към НЧ„Развитие” и Али Буковски – на 12 години, с песента „Три танкиста“ от ОУ „Никола Икономов“;
3. Пламена Валериева – на 12 години, с песента „Дорогой длинною”, вокални педагози Марияна и Иванна Дучеви.IMG_1582
Трета възрастова група – от VIII клас до XII клас:
1. Даяна Гиргинова – на 15 години, с песента „Солнце”, музикален ръководител Надя Радославова, МШ „Ил. Бърнев” към НЧ „Развитие” и Никола Николов – на 17 години, с песента „Я тебя люблю”, музикален ръководител Свилена Дечева, Центъра за работа с деца;
2. Камелия Николова – на 15 години, с песента „Помолимся за родителей”, вокални педагози Марияна и Иванна Дучеви; Катерина Йорданова – на 15 години, с песента „Я тебе не прощу никогда“, музикален ръководител Свилена Дечева, Центъра за работа с деца и Любомир Маринов на 17 години с песента „Катюша“, музикален ръководител Свилена Дечева, Центъра за работа с деца.
3. Любомир Маринов – на 17 години, с песента „Самая, сама“, музикален ръководител Свилена Дечева, Център за работа с деца.
Четвърта група – дуетни изпълнения:
1. Патриция Колева – на 14 години, и Петър Тодоров – на 15 години, с песента „Подари мне“, ръководител Свилена Дечева, Център за работа с деца и Трио: Никола Николов – на 17 години, Мартин Пенев – на 17 години и Илия Илиев – на 17 години с песента „Позови меня“, ръководител Свилена Дечева, Център за работа с деца.
За танц
Първа възрастова група – деца от детски градини до IV клас:
Танцът „Кружево” – ДТШ „Еми денс” с ръководители Ценка Панайотова и Еми Иванова.
Втора възрастова група – от V клас до VIII клас:
1.Танцът „Весна победы“ – Детска танцова школа „Сладури“ при ОУ „Васил Левски“ – Разград.
Трета възрастова група – от VIII клас до XII клас:
1. „Руски танц” на ДТШ „Еми денс” с ръководители Ценка Панайотова и Еми Иванова.
Духов оркестър:
1. Младежки духов оркестър към Центъра за работа с деца с изпълненията „Прощаване на славянката“ и „По върховете на Манджурия“, ръководител Милен Бенков
Първите и вторите в класирането ще представят Разград на Националния фестивал на руската песен и танц на 30 май в Шумен.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.