ОУ „Васил Априлов” в Исперих победи в областното състезание за действия при бедствия

Отборът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих е комплексен победител /228 т. – от 300 възможни/ в областното състезаsastesanie 1ние “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което се проведе днес на базата на Аварийно-спасителния отряд в Разград. В надпреварата се включиха 7 отбора от общините Самуил, Цар Калоян, Лозница, Исперих, Кубрат, Завет и Разград. Участниците на възраст от VI до VIII клас демонстрираха практическите си умения за защита при бедствия /земетресение и sastesanie 2наводнение/, промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти, плавила за пожарна безопасност и действия при пожар, оказване на първа помощ на пострадали. Преди това решаваха и писмен тест с теоретични задачи.

Втори, след исперихските Априловци, с 225.5 точки, се класираха децата от ОУ „Васил Левски” – Разград. Трето място- с 220.5 т., зае тимът на СОУ „Христо Ботев” – град Цар Калоян.
Състезанието е с вече 15-годишна история. Целта му е да се провери нивото на знанията на децата за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.