От днес Америка ще бъде първа, обеща президентът Доналд Тръмп

„Ние, събралите се, днес тук издаваме нов указ от днес нататък нова визия ще управлява страната ни. От днес нататък само Америка ще бъде първа. Америка първа“.
Това заяви 45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп във встъпителното си слово като държавен глава на страната.
„Ние, гражданите на Америка, сега се обединяваме във велики национални усилия да възстановим страната си и да подновим обета си към целия ни народ. Заедно ще предопределим пътя на Америка и целия свят за много, много, много години напред“, изтъкна той.
„20 януари 2017 година ще бъде запомнен като деня, в който народът започна да управлява отново. Забравените мъже и жени в страната ни няма да бъдат повече забравени. Всички ви слушат сега“, подчерта той.
„Всички тези промени ще започнат още сега. Защото този момент е нашият момент. Принадлежи ни. Това е нашият ден, това е вашето празненство и това, Съединените американски щати, е вашата страна“, добави 45-ият президент на САЩ.
Според него „истаблишмънтът е защитавал само себе си, но не и гражданите на нашата страна“.
„Техните победи не са нашите победи. Техните триумфи не са нашите триумфи. Докато те празнуват в нашата столица“, страдащите семейства не могат, изтъкна Тръмп.
„Днес ние не само не прехвърляме властта от една партия към друга, а прехвърляме властта от Вашингтон и ви я връщаме, на народа“, каза новият президент, аплодиран от публиката.
Той благодари на Обама за плавния преход на властта.
По думите му престъпленията и бандите, и наркотиците са взели живота на много хора.
„Американското клане спира точно сега тук“, подчерта той.
„Ние сме една нация и тяхната болка е нашата болка, техните мечти са нашите мечти и техните успехи ще бъдат нашите успехи“, поясни Тръмп.
По време на речта си Тръмп каза още, че „всяко решение“ ще бъде взето за защита на американските работници и американските семейства.
„Протекцията ще доведе до голям просперитет и сила. Ще се боря докрай и никога няма да ви предам. Америка ще започне да печели отново, да печели като никога преди. Ще си върнем нашите работни места. Ще си върнем нашите граници. Ще си върнем нашето богатство. И ще си върнем нашите мечти“, продължи новият държавен глава.
Тръмп описа „две прости правила“: „купувай американско и наемай американец“.
Милиардерът поясни, че САЩ няма да налагат начина си на живот на никого, но „ще блести за всеки, за да бъдат следвани“.
Той се закани на „радикалния ислямски тероризъм“, подчертавайки, че „ние напълно ще го заличим от лицето на Земята“.
„Когато отворите сърцето си за патриотизъм, няма място за предубеждение. Библията ни казва колко добре и приятно е, когато народът живее заедно обединен“, посочи той.
„Не трябва да има страх. Ние сме защитени и винаги ще бъдем защитени от полицията и армията и най-важното – ще бъдем защитени от Бог“, заяви Доналд Тръмп.
„Приключи времето за празни приказки. Сега настъпи часът за действия“, каза още новият президент.
„Ние ще направим Америка отново силна. Ние ще направим Америка отново богата. Ние ще направим Америка отново горда. И, да, заедно, ние ще направим Америка отново велика“, заключи той речта си.

Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.