Онлайн застраховката ще спести между 20 и 40 лева

/КРОСС/Онлайн застраховката ще спести между 20 и 40 лева.

Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред БНТ. Той подчерта, че Кодексът за застраховането е минал само на първо четене. „Сега в момента се разглежда на второ четене от икономическа комисия и знаете между първо и второ четене могат да бъдат правени промени в него“, допълни Добрев.

„Една от най-съществените промени, която вчера направихме е да подкрепим отпадането на тази забрана за онлайн застраховането, защото според мен това е основният интерес на потребителите в този кодекс за застраховане. Причината е, че ако позволим онлайн застраховането това означава, че тази застраховка ще бъде по-евтина“, поясни Добрев.

„От една страна заради конкуренцията между различните застрахователи и публичността на техните оферти, от друга страна поради факта, че ще отпаднат застрахователните брокери. Защото, когато си сключиш застраховка онлайн с кредитна или дебитна карта, няма нужда да се наема застрахователен брокер, който да търси клиенти и съответно да получава отстъпка за това, че е намерил определени клиенти. Тези отстъпки никак не са малки. Те варират между 15-20% , 30-40%, в случаите с автокаско, така че бихме могли спокойно да кажем, че от една застраховка „Гражданска отговорност“ , която за следващата година вероятно ще струва между 150-200 лв. за различните видове автомобили и различните застрахователи, онлайн застраховката ще спести между 20 и 40 лева.

В момента говорим за поскъпване на винетките например, ето ви един пример как винетката заедно със застраховката сумарно могат да излязат дори по-евтини, отколкото през 2015 г., въпреки увеличението цената на винетките“, каза още Делян Добрев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.