Оланд: Програмата на Гърция е сериозна и заслужава доверие

„Това е сериозна и заслужаваща доверие програма“, заяви френският президент Франсоа Оланд, коментирайки вчерашните предложения на гръцкото правителство. Той подчерта, че все още няма решение.
Междувременно френският министър на икономиката Еманюел Макрон заяви, че е оптимист за възможността да има постигнато споразумение с Гърция. „Атина постигна голям напредък“ в последните си предложения“, каза той, като допълни, че това го прави „разумен оптимист“.
Ръководителите на Европейския съюз, Международния валутен фонд, Европейската централна банка и еврозоната в петък ще обсъдят плана за реформи, предложен от Гърция в опит да избегне финансов срив и излизане от еврозоната, съобщават европейски източници.
„Трябва да разговаряме на най-високо ниво“, казва източник пред AFP преди телеконферентната връзка между Жан-Клод Юнкер, Кристин Лагард, Марио Драги и Йерун Диселблум.
Същевременно стана ясно, че оценката за финансовите нужди на Гърция и стабилността на дълга й ще бъде изготвена в петък вечерта.
„Извършва се оценка на стабилността на дълга и нуждите от финансиране. Това трябва да приключи тази вечер“, съобщава източник, близък до ръководството на ЕС. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.