Обстановката с електрозахранването в Родопите се нормализира

Обстановката с електрозахранването в засегнатите от снеговалежа райони в Родопите постепенно се нормализира. Екипите на EVN България успяха да възстановят захранването за клиенти в област Пловдив, където днес за село Добралък се очаква да бъде подадено захранване от генератор. За целта се очаква да бъде разширен достъпа до селото и трафопостовете, за да може да премине тежката техника с генератора.
В област Хасково обстановката също се нормализира, където захранването ще бъде възстановено за цялото село Конуш. Оптимистична остава прогнозата и за села в общините Маджарово, Харманли и Димитровград.
Основните предизвикателства пред дружеството остават в областите Смолян и Кърджали. В общините Девин и Доспат над 90% от клиентите са с възстановено захранване като работата продължава за селата Чавдар, Кестен и Буйново. Днес ще бъде доставен агрегат за село Чуреково. В района на село Мугла в община Смолян трудните условия налагат физическо обхождане със снегоходки на 15 км електропровод в пресечена местност.
В община Чепеларе захранване беше осигурено още вчера за село Орехово. Продължава работата за селата Ситово и Лилково. Осигурено беше захранване към помпена станция Борово, която снабдява района на Лъки. Частично захранване има осигурено за село Манастир.
Затруднена остава обстановката в община Баните, където днес при подаване на напрежение от електропровод 110 киловолта, EVN България има готовност да осигури захранване за с. Баните. Възстановяването на захранването за селата в района продължава и днес поради многото паднали дървета и труднодостъпния терeн до линии 20 киловолта.
Подобна е обстановката и в община Рудозем, където град Рудозем има захранване, но възстановителните дейности за селата в района продължават. В село Овчево, община Джебел, EVN България ще осигури гориво за агрегат. Също при подаване на захранване от линия 110 киловолта за подстанция „Ардино“ EVN България е в готовност да осигури захранване за жителите на града. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.