Петима искат да са началници на просветния инспекторат, единият отпадна още на входа

Четирима кандидати са допуснати до конкурса за началник на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Разград. Списъкът на допуснатите и недопуснатите кандидати за длъжността е публикуван на сайта на министерството.
Конкурсът обяви министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев. Мястото е вакантно от началото на учебната година, когато от поста бе освободен на Илиян Дочков. Временно длъжността се изпълнява от Живка Димитрова.
Сред кандидатите за шеф на просветата в Лудогорието е Петя Димитрова, която веднъж вече беше начело на институцията – от 2011 до 2013 година по време на предишното правителство на ГЕРБ. В момента е педагогически съветник.
В надпреварата ще участват още Татяна Йорданова, педагогически съветник в ОУ „Акад. Даки Йорданов“ – Омуртаг и Атанас Дончев – помощник-директор в ОУ “Никола Икономов“ в Разград, който е работил и като експерт в инспектората. До конкурса е допусната и помощник-директорът на ОУ „Васил Левски” в Разград Елка Драмалиева, която по-рано бе експерт по български език и литература в РИО.
Заради недостатъчен професионален опит не са придвижени документитте на старши експерта по етническите и демографски въпроси в Областната администрация Огнян Станчев.
Кандидатите трябва да представят писмено концепциите си за „Развитие на образованието в област Разград” до 19 март, а ще ги защитават на 3 април в Министерството на образованието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.