Областният управител потърси съдействие от Министерството на отбраната за сградата на ДНА

Гюнай Хюсмен потърси съдействие от ръководството на Министерството на отбраната за обезопасяването на сградата на бившия Дом на народната армия в центъра на Разград, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
В началото на седмицата областният управител е изпратил писмо до Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ в Министерството на отбраната. В него той уведомява ведомството, че сградата на Гарнизонния военен клуб със застроена площ от 338,57 кв.м, която се намира върху терен с площ 710 кв.м, е в изключително тежко аварийно състояние. „Поради обстоятелството, че се намира в непосредствена близост с оживена улица и тротоар, е налице реална опасност от откъртване на елементи от фасадата и причиняване на нежелани инциденти“,аргументира Г.Хюсмен настояването си да се предприемат спешни мерки по обезопасяването на сградата, а в по-дългосрочен план и извършване на основен ремонт. Според Закона за държавната собственост поддържането и ремонтите на имотите – държавна собственост се извършват от ведомствата, на които са предоставени за управление, уточнява още областният управител. Към писмото е приложен Актът за публична държавна собственост на недвижимия имот с предоставени права на управление на Министерството на отбраната.
Ден по-късно Гюнай Хюсмен е разговарял по темата и с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който поел ангажимент да проучи проблема и да съдейства за разрешаването му, допълват още от пресцентъра на областната администрация.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.