Стартираха финалите по волейбол на „Ученически игри 2017“

Зам.-областният управител на Разград Евгени Драганов откри финалите на „Ученически игри 2017“ по волейбол за момчета 5-7 клас. А експертът в Регионално управление на образованието Николай Миланов съобщи, че за пръв път Разград е домакин на финално състезание по този спорт.
В турнира в спортна зала „Лудогорец“ участват отбори от 10 училища в цялата страна: Омуртаг, Дупница, София, Варна, Червен бряг, Смолян, Сливен, Кърджали, Бяла Слатина и Разград. Организатори на надпреварата са: Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, Регионално управление на образованието – Разград, Областен клуб „Спорт в училище“ и община Разград.В приветствието си към участниците в турнира Евгени Драганов поздрави треньорите на десетте отбора за това, че подготвят спортисти в този традиционен и донесъл световна слава на България спорт, като припомни и последното постижение на българските национали – победата над Русия преди дни. На момчетата пожела да изберат волейбола за своя кауза и да постигнат спортните върхове на Казийски, Соколов и компания. Зам.-областният управител се обърна и към съдиите на турнира с пожелание да допринесат да се получи хубав спортен празник. На откриването на турнира присъстваха началникът на РУО-Разград Атанас Дончев и директорът на УСШ „Руси Бухтев“ Цветан Танев.В програмата след официалното откриване участваха две формации от Центъра за работа с деца в Разград – Градски мажоретен състава и Танцова формация „Феникс“.
Първата среща в турнира бе между отборите от Смолян и Бяла Слатина, турнирът продължава до края на седмицата, в неделя са срещите за призовите места, закриването е в 12,30 ч. на 11 юни. Разград се представя с отбор на ОУ „Васил Левски“ , чиято първа среща – с тим от София, е днес от 12,30 часа. В 18,00 ч. днес играят с Кърджали, в петък от 12,30 ч. – с Варна, а в 18,00 ч. – с Дупница.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.