Областният управител Петър Василев подписа още два договора за безплатно саниране – станаха 8

Областният управител Петър Василев подписа първите два тристранни договора за целево финансиране за Община Разград по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. С тях общият брой на договорите за безплатно саниране, сключени между Българска банка за развитие, Областния управител и кмета на съответната община в Лудогорието, става 8. Днес подписаните договори бяха със сдруженията на собственици на жилищен блок на ул. „Св. Климент” 46 в кв. „Абритус” /Водна централа/ и на блок 12 в жк „Орел”. Преди това бяха сключени договори с 4 сдружения в Кубрат и по един със сдружения от Исперих и Лозница.
Към 24 април броят на регистрираните сдружения на собственици в областта е 23: 9 – в Разград, 3 – в Лозница, 1 – в Завет, 5 – в Исперих и 5 – в Кубрат ( в общините Самуил и Цар Калоян няма допустими сгради отговарящи на програмата). Броят на регистрираните заявления за интерес и финансова помощ са 12: 3 – в Разград, 1 – в Лозница, 1 – в Завет, 3 – в Исперих и 4 – в Кубрат. Одобрените заявления за интерес и финансова помощ са 8, като 2 са в Разград, 1 – в Лозница, 1 – в Исперих и 4 – в Кубрат.
Зада бъдат по-добре информирани хората и за улесняване на желаещите, които искат да се включат в програмата, Областна администрация Разград разработи Практически наръчник за кандидатстване по програмата. Служители на администрацията посетиха и над 70 блока в град Разград и проведоха разяснителни срещи със собствениците на жилищните сгради.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.