“Барса” – “Байерн” и “Ювентус” – “Реал” – Мадрид в Шампионска лига

“Барселона” ще се изправи срещу “Байерн” – Мюнхен на полуфиналите на Шампионската лига. Първата среща ще бъде на „Камп Ноу“, а реваншът ще бъде на „Алианц Арена“.
“Барселон” и “Байерн” – Мюнхен се изправят за трети път един срещу друг на полуфиналната фаза от надпреварата. Баварците и в двата случая са елиминирали своя съперник. Това става за първи път през сезон 1995-96 и след това през 2012-13.
Другият полуфинал в надпреварата изправи един срещу друг отборите на “Ювентус” и “Реал” – Мадрид. „Бианконерите“ ще са домакин в първата срещата, а реваншът е на „Сантиаго Бернабеу“.
“Ювентус” и “Реал” – Мадрид един път са се срещали на този етап от надпреварата. „Старата госпожа“ излиза краен победител с общ резултат 4:3. Това е и последният път, в който “Ювентус” достига полуфиналната фаза от Шампионската лига.
“Реал” – Мадрид е десеткратен шампион, “Байерн” – Мюнхен е петкратен първенец, “Барселона” има 4 трофея, а “Ювентус” е ставал шампион два пъти.
Първите мачове от полуфиналите на Шампионската лига са на 5 и 6 май, а реваншите са на 12 и 13 май.
Финалът в най-престижната клубна надпревара ще се проведе на 6 юни. Арена на големия сблъсък ще бъде „Олимпиащадион“ в Берлин. Символичен домакин на финала ще бъде победителят от двойката между “Ювентус” и “Реал” – Мадрид. /КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.