Областният информационен център обяви предложенията на разградчани за промени в града

Областният информационен център представи пред разградчани резултатите от допитването какво хората от града искат да се промени с европейски средства до 2020 година.
Според управителя на ОИЦ Юлиян Данаилов сред постъпилите идеи за проекти от граждани, организации и фирми най-много са предложенията за подобряване на инфраструктурата – улична и образователна; ремонтиране и саниране на обществени сгради, рехабилитация на градската среда, обновяване на детските площадки в покрайнините на града; изграждане на площадки за спорт на открито; изграждане на мрежа от велоалеи, освежаване на градския парк; цялостна промяна на облика на жилищен комплекс „Орел”. Има предложения и за технологична модернизация и нововъведения във фирмите, откриване на нови работни места, обособяване на още бизнес зони; разширяване обхвата на предоставените социални услуги; обновяване на материалната база в учебните заведения и повишаване качеството на учебно-възпитателния процес; развитие на туризма.
Присъстващите научиха и подробности за осъществяване на проектните идеи чрез новите европрограми.
Събитието бе в рамките на втората фаза на националната инициатива „Да създадем Заедно България 2020” на мрежата от 28 информационни центъра в страната.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.