„Лудогорец“ спечели турнира „Юлиян Манзаров“, обърна мача срещу черногорци

Поредният сериозен успех постигна школата на „Лудогорец“. Отборът U17 спечели традиционния международен турнир за юноши до 19 години „Юлиян Манзаров“ в Свищов, съобщи официалният сайт на клуба.

На финала възпитаниците на Атанас Димов и Георги Керкелов направиха невероятен обрат срещу черногорския „Единство“ и го победиха с 3:2, след като изоставаха с 0:2. Момчетата от бившата югорепублика поведоха в резултата след две попадения в 29-та и 50-та минута, но талантите от академията на българския шампион показаха невероятен дух и себераздаване, като с голове на Марчело Тенев в 55-та, Юнуз Юнуз в 74-аа и Живко Станимиров в 86-та минута стигнаха до триумфа и накараха близо 3000 зрители на стадион „Академик“ в Свищов да ги аплодират.
Авторът на победния гол за „Лудогорец“ – централният защитник Живко Станимиров, бе определен за играч на турнира. Разградчани участваха на „Юлиян Манзаров“ за трети път и приключиха надпреварата само с победи. В предните два двубоя те спечелиха с по 2:0 срещу румънския „Стяуа“ и ЦСКА.
„Радвам се, че сме победители в този силен юношески турнир“, коментира шефът на ДЮШ в „Лудогорец“ Яков Папарков. „Заслужено сме първи. Догодина отново ще се борим, за да спечелим“.
„Лудогорец“ /U17/ получи купата от бившият национал Трифон Иванов, който в момента е председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.