Обвиненият за убийството на Вероника Здравкова остава за постоянно в ареста

Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста задържаният за убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Решението може да бъде обжалвано. Това обаче едва ли ще се случи, след като самият адвокат на обвиняемия Илиян Здравков – Кирил Станчев, заяви, цитиран от агенция „Фокус“, че няма причина да се иска по-лека мярка за неотклонение. Самият Илиян Здравков, който е обвинен в убийство и грабеж, заяви пред съда, че не се е укривал. Той е направил пълни самопризнания, като протоколите от разпита му, както и протоколите от претърсването и изземването бяха представени днес пред съда.

Наблюдаващият прокурор Цани Попов заяви, че от събраните по делото материали може да се направи обосновано предположение, че извършител на престъплението е именно Илиян Здравков, а ако излезе от ареста той може да се укрие.

Прокурорът изтъкна, че Здравков е задържан многократно и има общо 6 присъди и въпреки това продължава да извършва престъпления. Наред с това мъжът е с влязла в сила присъда от съда в Казанлък, но той се е укривал от органите, които са го издирвали, за да го вкарат в затвора.

За престъпленията, в които Здравков е обвинен, законът предвижда максимално наказание доживотен затвор жез право на замяна или между 15 и 20 години лишаване от свобода./КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.