НДСВ подкрепя завръщането на Симеон Сакскобургготски в политиката

НДСВ ще подкрепи подписката за завръщането на Симеон Сакскобургготски в политиката. Решението е взето на заседанието на Националния съвет на партията, обяви председателят на партията Антония Първанова.
По време на проведеното вчера заседание на ръководството на политическата формация не е било обсъждано дали бившият премиер ще бъде издигнат за кандидат в президентската кампания през следващата година,уточнява тя.
„Той би могъл да бъде много полезен за страната ни по много начини и със сигурност имаме нужда от неговата помощ. От 2009 г. досега България пропусна възможността да се възползва от авторитета на царя“, отбелязва Първанова.
Само трима души могат да осигурят подкрепа за страната ни в света – Сакскобургготски, Кристалина Георгиева и Ирина Бокова, посочва бившият депутат в Европейския парламент.
Провеждането на конгреса на НДСВ е било насрочено за 9 май.На него трябва да бъде взето решение дали партията да продължи да съществува. „Две трети от делегатите нямат нагласа да гласуват за за закриване“, посочва Първанова. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.