Над 60 общини, сред които и Разград, ще получат средства за ремонт на военни паметници

Новината, че ще има пари и за Войнишкия паметник в столицата на Лудогорието пръв съобщи зам.-областният управител Евгени Драганов

Над 60 общини в страната, сред които и Разград, ще получат средства от одобрените от Правителството днес допълнителни разходи за 2018 г. за финансово подпомагане на общините за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници. Общият размер на отпуснатите допълнително средства е 300 000 лв, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Новината, че ще има средства за ремонт на Войнишкия паметник в Разград пръв съобщи зам.-областният управител Евгени Драганов на тържеството за официалното представяне на сборника „Военната памет на Разград във вторник вечерта.

Военните паметници са публична общинска собственост, с изключение на определените от министъра на отбраната за публична държавна собственост.

По данни на Министерския съвет, чрез Областните комисии „Военни паметници“ и индивидуално, много общини отправят до Министерството на отбраната, предложения за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници. След разглеждане от компетентната дирекция в Министерството на отбраната на многобройните предложения, са избрани такива, за които има готовност да бъдат реализирани в кратък срок.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.