Министър Бъчварова: Татяна Стоянова е убита заради финансови и икономически интереси

„По отношение на убийството на Татяна Стоянова в Пазарджик има установени лица, който имат съпричастност към престъплението, които имат финансов и икономически интерес“, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос, свързан с криминалната обстановка, по време на парламентарния контрол.
Работата по разследване на убийството е под контрола на Главна дирекция „Регионална полиция“ и софийска регионална прокуратура.
„По случая с убийството на Димитър Стоянов пред хотел в Пловдив са иззети веществени доказателства и са назначени експертизи“, каза тя. Бъчварова уточни, че в деня на убийството има сигнал за палеж на автомобил, с който се посочва, че е избягал убиеца. ‚Има образувано досъдебно производство и работата продължава по три версии“, каза тя.
По думите й по отношение на убийството на Борис Борисов до село Казичене са разпитани свидетели и са проведени следствени дейности. „Личните ми впечатления са, че по тези случаи се работи много активно“, посочи още министър Румяна Бъчварова.
„Моята задача, като министър на вътрешните работи, е да положа всички усилия и да работя за справянето с тежката криминална обстановка. Далеч съм от мисълта, че това може да стане лесно, бързо и категорично, въпреки моето желание. За публичните убийства от началото на 2015 г., за които се предполага, че съществува елемент на поръчково убийство, МВР е предприело необходимите действия за разкриване на извършителите“, допълни тя. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.