Местан и още трима напускат парламентарната група на ДПС

/КРОСС/Трима депутати заедно с екслидера Лютви Местан напускат парламентарната група на ДПС. Това обявиха самите те на специална пресконференция в Момчилград. Тримата са Айдоан Али, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед, предаде кореспондентът на БГНЕС в района. Те стават независими.

Припомняме, на пресконференцията в Кърджали на 24 декември Местан бе придружен от депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Венцислав Каймакамов.

Хафъзов определи като недопустимо и цинично изключването на Лютви Местан от всички постове и от партията без да бъде изслушан. То означавало предателство спрямо каузата ДПС.

От своя страна областният лидер на партията в Кърджали Бахри Юмер обяви, че ако в местната структура се получи дори минимално разминаване на позициите, мястото му няма да бъде там. Юмер се движи с групата на Местан.

Дали се ражда нов проект в българската политика все още няма яснота. Депутатите обаче били получили подкрепа от избирателите в своите райони.

С бурни възгласи на одобрение стотици жители на Момчилград посрещнаха отцепниците и изгонения лидер.

Очаква се към възпоменателния митинг в центъра на града да се включат и тримата новоизбрани съпредседатели на ДПС – Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза.

По-рано бе почетена паметта на жертвите от Възродителния процес при Тюркян чешма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.