Още два дни пролет, от вторник идва студ

/КРОСС/Хубавото време ще се запази още два дни. От вторник обаче се очаква навлизане на по-студен въздух, облаци и валежи. Това сочи прогнозата на НИМХ към БАН.

През нощта срещу неделя ще е ясно, а утре предимно слънчево. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще се образуват мъгла или ниска облачност, които в отделни райони ще се задържат до около обяд. Ще бъде тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, по Черноморието – малко по-високи, а максималните в повечето места – между 11 и 16 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за декември.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури на въздуха ще са 12-14 градуса, на морската вода – 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. По билата ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 10-11 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Ще бъде все още топло за края на декември, минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 12 и 17 градуса.

През нощта срещу вторник от североизток ще започне увеличение на облачността и във вторник ще бъде предимно облачно. На отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще прониква студен въздух.

Дневните температури ще се понижат с няколко градуса и максималните ще са между 3 и 8 градуса.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.