Крисия се включи в концерта на „Фортисимо клас“ с парче на „Металика“

„Фортисимо клас“ събра днес на заключителен концерт в салона на Общинския културен център в Разград деца от ОУ „Васил Левски” и ОУ „Н.Икономов”. Водещ беше популярният телевизионен журналист Виктор Николаев. На сцената до него застана още една разградчанка – звездата от Детската Евровизия Крисия Тодорова, която изпя пред връстниците си песента на „Металика” “Nothing Else Matters”.
Между изпълненията на оркестъра на Разградската филхармония децата в препълнения салон отговаряха на зададени от водещия гатанки, отговорите на които бяха различни музикални инструменти от състава на оркестъра. А през тази учебна година малчуганите в специални часове по програмата се бяха запознали отблизо и имаха възможност даже да посвирят тъкмо на тях
С „машината на времето“, Филхармонията и солистите – братята Мартин и Александър Зейнарови, децата се раходиха из различни държави, за да чуят и усетят красотата на музиката на Бетовен, Вивалди, Бъртс, Чайковски, Щраус, Сарасате и Цимер, както и саундтрака на „Карибски пирати“. На диригентския пулт бе Максим Ешкенази.
Накрая основният двигател на програмата Хари Ешкенази припомни, че благодарение на фондация „Америка за България“ „Фортисимо клас“ се провежда за пета поредна година в часовете по музика сред четвъртокласници, а в Разград – вече трета година. И си пожела поне същия успех и занапред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.