3500 лв. събра Великденската благотворителна изложба-базар в Разград

3500 лв. събра Великденската благотворителна изложба-базар Федерацията на жените в Разград. С парите от продажбата на писаните яйца, козунаци и други кулинарни изкушения ще бъдат подпомогнати социално слаби абитуриенти.
В инициативата участваха Федерацията на жените, клубовете на пенсионерите към Съюза на пенсионерите, Съюзът на инвалидите, Центърът за ученическо техническо и научно творчество и Арт студио „Дъга“.
Средствата от 3500 лева са най- много от всички 17 години, през които се провежда благотворителната инициатива. Парите ще бъдат разпределени на 25 абитуренти. Всеки един от тях ще получи по 140 лева. Имената им са определени от педагогическите съвети на техните училища със съдействието на отдел „Образование“ към Община Разград. Зрелостниците ще получат подаръка си на специално тържество на 22 април от 15 часа в клуб „Зайо Байо“.
„Федерацията на жените няма цвят“ – изтъква нейният председател Любка Стоянова. Основните ѝ цели са защита на правата на жените и децата и благотворителни инициативи, свързани с тях като великденския базар, дейности, свързани с лечение и превенция на здравето на жените, благотворителни концерти, празници. Тя е единствена по рода си женска организация в страната. Член е на Националната пациентска организация и на Асоциацията на пациенти с онкологични заболявания и приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.