И работещите в агенция „Борба с градушките” ще протестират

Работещите и служителите в Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ започват символична протестна акция на 29, 30 и 31 юли, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.
Символичните протести ще бъдат във всички командни пунктове и прилежащите 200 ракетни площадки в областите Пловдив, Стара Загора, Сливен, Пазарджик, Видин, Монтана, Враца и Плевен.
Работещите в системата на Агенцията настояват отговорните институции да си свършат работата и да намерят адекватно решение на проблема с числеността на персонала, работните заплати и условия на труд.
Работещите са изпратили протестна нота до народните представители и изпълнителната власт с предупреждение за предприемане на протестни действия по региони, уточняват от КНСБ.
За да работи Агенцията по стандартите за изпълнение на държавната политика за опазване и превенция от неблагоприятни природни явления, е необходим персонал от минимум 758 души. По сега действащия Устройствен правилник работят 593 работници и служители, се посочва в съобщението.
Държавата не плаща за труда на близо 165 работещи и служители, а останалите работници и служители поемат тази финансова тежест чрез своите минимални работни заплати, се посочва в съобщението. Според КНСБ за всеки е ясно, че с парите за 593 работещи и служители се издържат необходимите за работата 758 работещи.
Работещите в системата на Агенцията искат отговорните институции да уредят нормативно необходимия брой численост, така че да съответства на вменени задължения и да осигури обема и качеството на извършваната дейност.
Решаването на този въпрос ще доведе и до увеличение на унизително ниските работни заплати и на осигуряване на нормални условия на труд на работните места, се посочва в съобщението. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.