„Златният орфей“ се завръща

Фондация „Генко Генов“ и Акционерно дружество „Слънчев бряг“ обединиха общите си усилия за възстановяването на най-емблематичният за страната ни Международен фестивал „Златният Орфей“ и за ежегодното му провеждане в Курортен комплекс „Слънчев бряг“. Събитието е от 31 август до 2 септември в курортен комплекс „Слънчев бряг“ и се организира със съдействието на община Бургас.
Поводът е 50-годишнината от създаването на „Златния Орфей“.
В Конкурса за нова българска песен „Златният Орфей“ за участие са постъпили 98 нови песни на български автори и изпълнители. Селекционна комисия, съставена от представители на медиите – партньори, композитори, поети, музикални редактори, класира за участие във финала 24 песни.
Специално за фестивала ще бъде изградена концерта зала в „Слънчев бряг“, в която организатори са подготвили да представят фестивала по нов иновативен начин с модерно светлинно шоу и аудиовизуална техника.
Целта на „Златният Орфей“ е обединяването на усилията на всички български автори и изпълнители, партньори, институции и българската публика за това как да отстояваме българските интереси в областта на културата и туризма. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.