Има и трети обвиняем за убийството в Брестовене

Окръжната прокуратура в Разград привлече днес като трети обвиняем 36-годишния Алеко Герджиков за убийството на Али Хакъ от село Брестовене, съобщи Илка Катрева, експерт „Връзки с обществеността” в Апелативна прокуратура – Варна.
Обвинението е за това, че на 22 юли 36-годишният Герджиков от село Драгомъж, община Исперих, в съучастие като съизвършител с Али Али и Абедин Зекерие, и
двамата от с.Брестовене, умишлено умъртвили Али Хакъ след свада и побой между два ромски рода. В мелето с дървени сапове и метални вериги бяха ранени и трима души, единият от които – роднина на убития, е с опасност за живота и е в медикаментозна кома в болницата. Другите двама ранени са дядо и внукът му, които са с телесни повреди и са настанени в болницата в Разград.
Днес наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура в Разград внесе искане за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, за Алеко Герджиков. Съдебното заседание на Окръжния съд в Разград е тече в момента.
Припомняме, че миналата събота съдът в Разград остави за постоянно в ареста първите двама обвиняеми Али Али и Абедин Зекерие.
/e-Razgrad/
Очаквайте подробности

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.