Областният управител настоява за неотложен ремонт на три третокласни пътя в Лудогорието

По инициатива на областния управител Петър Василев днес в Разград се състоя работна среща на областните управители от Северен централен район на България. На срещата присъстваха и директорите на пътните управления в Разград, Велико Търново, Габрово, Русе и Силистра.
Темата: състоянието на пътищата от републиканската пътна мрежа в района и в частност – третокласните пътища. Решено бе от всяка област за бъдат посочени по три приоритетни третокласни пътя, за които областните управители заедно да внесат предложение пред правителството за целево финансиране на задължителния и неотложен ремонт по тях.
Петър Василев е посочил отсечката от пътя Разград – Завет /в участъка от отклонението от пътя за Кубрат през Побит камък и Острово до Завет/; пътя около „Амилум България“ – от отклонението от пътя за Кубрат до жп прелеза Разград-Дянково/ и пътя в Самуилска община Хърсово-Богданци-Ножарово-Владимировци –до село Подайва. Общата дължина трите отсечки е около 50 километра. Предложението е настилката по пътищата да бъде възстановена по метода на студеното рециклиране.
По време на срещата бе направен анализ и установени част от причините за разрушаване на пътищата и на съоръженията около тях. Още следващата седмица областните управители заедно ще направят предложение и за законодателни промени. Те ще са основно насочени към въвеждане на строги правила в дърводобива, в частта превоза на дървата от гората до складовете и домовете на хората. Знайно е, че дърводобивните фирми изграждат „временни мостове“ от дървета и пръст, по които качват камионите на шосето, но така разрушават канавките. Предложенията ще предвиждат санкции и за претоварените камиони, и за неукрепения им товар, защото на асфалта машините вече са участници в движението и са опасни, килнати на една страна, за всички на пътя.
Петър Василев уточни, че ще настоява санкции да понасят всички по веригата: доставчикът на дървата, превозвачът и крайният получател /клиентът/.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.