Изложбата в Лувъра – четири пъти по-евтина от логото на България

Изложбата в Лувъра струваше четири пъти по-малко от логото на България. Това заяви пред Нова телевизия министърът на културата Вежди Рашидов. Той представи в студиото каталога, който музеят е издал за тракийските съкровища в тираж над 1500 броя и уточни, че ще бъдат издавани още.
„Не знам защо културата винаги е в задния двор на правителството. Тя е огледалото и лицето на българската държава. Премиерът Бойко Борисов е човекът, който ми даде гаранция за тази изложба. Имах нужда от държавни гаранции, тъй като тракийските ни съкровища са ценни експонати“, съобщи Рашидов. Той допълни още, че е срещнал подкрепа и от министъра на финансите Владислав Горанов.
Той подчерта, че с изложбата на тракийските ни съкровища България е влязла в световната история.
„Факт е, че се случи нещо много хубаво, не знам дали друг път ще се случи – една малка страна като нашата да отиде със самостоятелна експозиция в музея „Лувър“, заяви Рашидов. Попитан, какво следва от тази изложба за Министерството на културата, Вежди Рашидов заяви, че не следва нищо. „Отново малък бюджет, мъки, а през второто полугодие ще имаме проблеми и не знам как ще разплатя заплатите на някои театри. Ще ходя да се моля за средства. Проблемът е, че има малък бюджет за култура. Не може да направим реформа“, обясни министърът на културата. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.