Кораб с около  700 бежанци потъна в Средиземно море

Близо 700 бежанци най-вероятно са загинали след потъването на кораб край либийското крайбрежие. 28 души са били спасени при инцидента, станал в непосредствена близост до либийски води, на 120 мили от южния италиански остров Лампедуза.

Предполага се, че корабът е потънал след струпване на хората в единия му край при наближаването на търговски кораб. Информацията за инцидента бе потвърдена и от говорителка на Върховния комисариат на ООН за бежанците, предаде БНР.

В акцията за спасяване на оцелели веднага след като е бил подаден сигнал са се включили граждански и военни спасителни отряди от Италия и Малта.  Бежанците са идвали от Египет и курсът им е бил към Италия.

Сигналът за бедствието е бил подаден към полунощ местно време. Смята се, че корабът е загубил баланс и се е преобърнал, след като имигрантите са се преместили от едната му страна поради приближаването на търговски кораб.

Това е поредният инцидент с кораб с имигранти. Само преди около седмица друг кораб потъна в същия район, като се смята, че са загинали около 400 души. Спасени тогава бяха само 150 души.  /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.