Днес се очаква присъда по делото на кмета на Исперих Бейсим Басри за опит за убийство

Днес кметът на Исперих Бейсим Басри отказа да даде обяснения по делото за опит за убийство и заплашване на горски служители.
Разпитан бе и свидетелят в процеса на Разградския окръжен съд Кямуран Абдурахим. Той разказа пред съда, че на 23 февруари е бил с още трима души на язовира в близост до Йонково, но Бейсим Басри не е бил с тях, тъй като имал друга работа и казал, че по-късно ще се присъедини към тях. Видели се с Басри надвечер, когато го закарал до бензиностанцията в Лудогорци и го оставил там.
Изслушан бе и още един свидетел, който е подписал приемателния протокол с намерени вещи на местопроизшествието – оптично устройство, камуфлажна шапка и гилзи. Не бе прието искането за графологична експертиза на подписа под протокола на Пеньо Астраджиев.
Делото продължава с пледоариите на страните по него и се очаква да приключи с присъда.
Припомняме, че срещу кмета на Исперих са повдигнати две обвинения. Първото е за това, че на 23 февруари 2013 г. в местността Трънлив дол край село Йонково, на територията на ДЛС „Воден-Ирихисар“ е направил опит умишлено да умъртви длъжностното лице Пеньо Астраджиев, който останал недовършен по независещи от обвиняемия причини. Второто обвинение е за заплаха срещу органи на властта, чрез произвеждане на четири изстрела с ловна карабина срещу трима горски надзиратели, с цел да осуети изпълнението на техните задължения.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.