„Лудогорец” взе звезда от „Сантос” – отбора на Пеле и Неймар

„Лудогорец” осъществи много силен трансфер две седмици преди старта на мачовете в европейските клубни турнири. Шампионите привлякоха десния бек на един от най-великите бразилски отбори „Сантос” – Сисиньо, съобщиха официално от пресцентъра на клуба. 26-годишният защитник ще замени продадения в „Шалке 04” Жуниор Кайсара.
Тази сутрин Сисиньо е подписал договора си с „Лудогорец” в Австрия в присъствието на президента на клуба Александър Александров след успешно преминати медицински прегледи в Залцбург и вече е провел първа тренировка в базата на шампионите във Флахау.
В отбора на Пеле Сисиньо играе сезон и половина с една от най-големите звезди на съвременния бразилския футбол – Робиньо, носил екипите на „Реал” – Мадрид, „Милан” и „Манчестър Сити”.
Със Сисиньо в състава през 2015 г. „Сантос” печели щатското първенство „Паулиста”, където са събрани повечето големи отбори в Бразилия: „Палмейрас”, „Сао Пауло”, „Коринтиас”, „Понте Прета”. На финала „Сантос” побеждава с 2:1 „Палмейрас”. С отбора на Пеле Сисиньо има 101 мача, 4 гола и 6 асистенции.
През 2013 година „Сантос” купува Сисиньо от друг елитен отбор – „Понте Прета”, за 3 400 000 евро. Десният бек се засича съвсем за кратко с голямата звезда Неймар, който по същото време финализира трансфера си в „Барселона”.
В кариерата си Сисиньо е играл още за Бразилензе, Жувентуд и Ремо.
Бразилецът е петият нов футболист на „Лудогорец” до момента, припомнят от клуба. В ятото на Орлите вече са привлечени Милан Борян, Лукас Саша, Цветелин Чунчуков и Джоди Лукоки, ще се присъедини към „Лудогорец” в Австрия на 1 юли.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.