„Ден на пшеницата“ организира на опитното си поле фирма „Сортови семена“

Стотици земеделски производители от Лудогорието и целия Североизток, колеги, партньори и клиенти откликнаха на любезната покана на управителя на разградската фирма „Сортови семена“ Мариела Йорданова и днес бяха заедно на опитното поле в землището на Кубрат. Там – на традиционния Ден на пшеницата, бяха още областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и директорката на Областната служба „Земеделие“ Валентина Френкева.
В стопанския двор на фирмата домакин всички те първо видяха най-новата машина за проправяне на просеки за комбайните през горските пояси, която „Сортови семена“ дистрибутира. Имаха и уникалната възможност да се запознаят с Хуан Паргос и Енрике Емиго – двама от ръководителите на испанската фирма „Daymsa“, дошли специално за Деня на пшеницата в Кубрат. Фирма „Сортови семена“ първа в България започна прилагането на биостимулаторите на испанците при отглеждането на своите посеви.
Малко след това, вече на опитното поле, домакините представиха 50 сорта пшеница, ечемик и тритикале – родна разработка, френски, немски и австрийски сортове.
Гостите имаха уникалната възможност да видят за пръв път и ечемик – хибрид.
На стилния коктейл най-често произнасяните думи преди наздравиците бяха да се сбъднат прогнозите за така дълго чакания дъжд, отлична реколта и още много нови клиенти на организаторите на Деня на пшеницата – „Сортови семена“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.