„Лудогорец“ привлече Иван Рафаел Диаз – кондиционен треньор от щаба на Диего Симеоне

„Лудогорец“ направи изключително сериозна крачка за развитието на спортно-техническия процес, като привлече Иван Рафаел Диаз – кондиционен специалист от екипа на Диего Симеоне в „Атлетико“ (Мадрид), съобщиха от пресцентъра на клуба. През последните 12 години Диаз неизменно работи за настоящия шампион в турнира Лига Европа. Роденият през 1978 година треньор е трупал опит още в „Реал“ (Мадрид) и „Хетафе“.
Българските любители на футбола, които следят представянето на „Атлетико“ (Мадрид), са виждали последно Иван Диаз да води загрявката на отбора преди началото на финала в турнира Лига Европа срещу „Марсилия“ на стадиона в Лион на 16 май 2018 г.
Заедно с привлечения наскоро шотландски кондиционен треньор и специалист по спортни науки Йън Кол, Диаз ще се грижи за кондиционната подготовка на отбора на „Лудогорец“. Целта на инвестицията с привличането на високо квалифицирани специалисти е да се подобри кондиционния капацитет на отбора с цел повишаване на конкурентоспособността в мачовете от европейските клубни турнири.
Иван Диаз ще се присъедини към щаба на Димитър Димитров за началото на лятната подготовка идния понеделник.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.