Глобиха с 500 лева вещо лице по делото срещу д-р Бранимир Мичев

Днес за пореден път делото срещу разградския хирург д-р Бранимир Мичев и Емел Юмерова бе отложено заради неизготвена експертиза.
Съдът глоби с 500 лв. вещото лице Стефан Стефанов, който трябваше да представи психиатрична експертиза на свидетелката Емине Сабриева. Назначен бе друг експерт, който да изпълни тази задача. Според съдебния състав д-р Стефан Стефанов се е отнесъл недобросъвестно, тъй като повече от месец не е извършил никакви действия, като е заявил, че тепърва ще вика за преглед Сабриева, тъй като по думите му тя не се явила да бъде прегледана. Изпратил молба, че е ангажиран с друго дело, без да посочи доказателства за това. Затова съдът го замени с друг експерт и го санкционира.
Без уважение бе оставено искането на адвокатите на подсъдимите да бъде направен допълнителен разпит на Емине Сабриева относно това къде са се намирали двете пин карти, от които са източени пари, и имала ли е тя достъп до тях. Отхвърлено бе и искането за отмяна на забраната подсъдимите да напускат страната. Изтъкнатите аргументи, че д-р Мичев като водещ хирург има нужда да участва в конференции, симпозиуми и други прояви в страни от Европейския съюз, не бяха приети. Прокурорът и съдебният състав изтъкнаха, че не са посочени конкретни събития, на които лекарят трябва да присъства.
Припомняме, че 47-годишният д-р Бранимир Мичев и 20-годишната Емел Юмерова според държавното обвинение са използвали дебитните карти без съгласието на титулярите им. На 22 декември 2013 г. д-р Мичев е изтеглил 200 лв. от картата на Ахмед Мехмед, а след това в съучастие с Емел Юмерова са изтеглили 400 лв. от картата на Севинч Мехмед – тогава съпруга на Ахмед, се твърди в обвинителния акт. Пак според него двамата подсъдими са взели картите, когато са били на гости у Ахмед Мехмед.
Д-р Мичев и Юмерова не се признават за виновни. Въпреки че хирургът е върнал 600 лв. на Ахмед, той е казал, че го прави от името на Емине Сабриева, с която щял да се разбере за парите.
Делото бе отложено за 30 юни от 10 ч.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.