Глас от ДПС събори председателя на Общинския съвет Стоян Димитров

17 гласа „за“ отстраниха днес председателя на Общинския съвет в Разград Стоян Димитров.

Гласът, достатъчен за да бъде приета след тайното гласуване докладната за това на групата общински съветници от ГЕРБ, дойде от водача на групата съветници от ДПС д-р Левент Апти. Останалите не гласуваха. Не гласуваха и съветниците от Реформаторския блок, и от БСП.

Простата сметка показва, че с предложението за преждевременното отстраняване на Стоян Димитров са се съгласили общинските съветници от „Кауза Разград“ и независимите без Милена Орешкова.

По предложение на д-р Апти новият председател на ОбС в Разград ще бъде избран на следващата сесия на местния парламент. Дотогава функциите му ще изпълнява зам.-председателят Калоян Монев.

Припомняме, че Стоян Димитров бе първи сред равни в разградския Общински съвет от края на ноември миналата година. Тогава от поста бе свалена за несправяне със задълженията си Надежда Радославова от ГЕРБ с гласовете на БСП, реформаторите, ДПС и независими общински съветници. А д-р Левент Апти бе сред вносителите на докладната за отстраняването на Радославова.

Днес със същите обвинения срещу Стоян Димитров, ГЕРБ и компания си възстановиха статуквото.

Опит за това бе направен и на миналата сесия на ОбС в края на април, но тогава в заседателната зара изобщо не влязоха съветници от ДПС и ГЕРБ оттегли докладната.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.