Юристът Стоян Димитров е новият председател на ОбС в Разград

Бойкотът на ГЕРБ на извънредната сесия на Общинския съвет в Разград миналата седмица окончателно ги остави в малцинство при вземането на решения. На днешната редовна сесия по извънредния ред докладна записка за смяна на председателя на местния парламент Надежда Радославова внесоха от името на групата на БСП Елка Неделчева, от Реформаторския блок Митко Ханчев, от ДПС д-р Левент Апти и в качеството си на общински съветници – независимата Милена Орешкова и Иво Димитров от Реформаторския блок. Сред основните мотиви за исканата смяна бяха отсъствията на Радославова от работното място, лошата организация за работата на постоянните комисии към ОбС и създаваното напрежение по време на сесиите на местния парламент.
Формираното ново мнозинство победи в гласуването и наложи своето предложение. Новият председател на Разградското народно събрание е юристът Стоян Димитров. Той бе подкрепен от 17 съветници, против бяха останалите 16 от общо 33-та избраници. Гласуването, както е по правилник, бе тайно.
Формално, конкурент на Стоян Димитров за поста бе досегашният председател Надежда Радославова.
Адвокат Стоян Димитров е от групата на БСП, доайен сред общинските съветници не само по възраст, но и като съветник с най-много мандати в най-новата политическа история на Разград. Беше в състава на Великото народно събрание и е сред авторите на последната Конституция на България.
Първото предложение, което внесе за гласуване новият председател на ОбС, бе да му се намали работният ден на 7 часа, което автоматично води и да намаляване на възнаграждението за заемания пост.
Веднага след това Димитров пое воденето на сесията, разглеждането на двадесетте докладни записки за днес продължава и в момента.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.