ГЕРБ и Реформаторите се готвят заедно за 15 общини на изборите, сред тях е и Разград

Коалиционните партньори ГЕРБ и Реформаторите са се разбрали да спазват бон тон в предизборната кампания за местна власт наесен. „Имаме уговорка по отношение особено на местата, където ще има кандидати на Реформаторския блок и на ГЕРБ, да не влизаме в остри пререкания и сблъсъци“, посочи лидерът на СДС Божидар Лукарски. Той коментира и критиката на лидера на АБВ Георги Първанов към неговата работа. „Приемам говоренето на Първанов като започване на кампания за местни избори и опит на АБВ в негово лице да се формира като опозиция“, заяви Лукарски. Според него коалиционната култура изисквала първо забележките да се казват вътре в коалицията. Преди дни Първанов обяви работата на министрите от Реформаторския блок в правителството като много слаба и поиска техните оставки, съобщава standartnews.com.

Припомняме, че след Великденската ваканция сесията на Народното събрание бе открита с политически послания. И макар че местните избори са в края на октомври, всички са наясно, че те ще са своеобразен първи тест за властта, от чиито резултати ще се види доколко хората одобряват действията на управляващото мнозинство. Обединени от тази цел ГЕРБ и Реформаторския блок вече подготвяли единни действия в 15 общини, твърдяха източници от двете централи. Макар и по-малкия партньор, в РБ имали самочувствието, че без тях ГЕРБ ще пробие трудно на някои места
Сред 15-те общини, в ГЕРБ и реформатори щели да чертаят обща стратегия, има и областни центрове – Разград и Ловеч, които през последните години неизменно са бастиони на БСП, и голямото изпитание Кърджали. Макар че партията на Борисов ще си има самостоятелни кандидати, за там се готвела партньорска подкрепа.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.