„Лудогорец” изпусна Купата, „Левски“ е финалист

В 91-та минута „Лудогорец“ изпусна Купата на България след като скъпоценен гол на Антоио Аниете за 1:0 и прати „Левски“ на финала срещу „Черно море“.
Мачът на „Георги Аспарухов“ ще се запомни с немалко положения и пред двете врати. Разградчани треснаха и две греди.
„Левски“ бе по-инициативен в началните 20 минути на срещата. „Лудогорец“ стигна до първата си добра възможност в 27-ата минута. От много малък ъгъл Марселиньо улучи гредата.
В 32-та минута Дани Абало пое в отлична позиция, подаде към Кишада, който върна към притичалия Върджил Мисиджан. Той шутира, но топката срещна защитник на „Левски“.
Малко след това Дяков стреля над вратата. Последваха силен удар на Марселиньо, след това и Кишада не успя…
„Левски“ се втурна на щурм в началото на второто полувреме. В 55-та минута на два пъти защитници на Орлите не позволиха на противника да обстрелва Владо Стоянов.
„Лудогорец“ тресна втората греда в 59-та минута. След ъглов удар сините бяха на сантиметри от автогола.
След това темпото постепенно спадна, разиграванията на топката станаха повече. Марселиньо даже вкара гол в 83-та минута, но преди това помощник-съдията даде сигнал за нарушение на бразилеца.
Така се стигна до продължението в края на мача. В първите секунди на добавеното време „Левски“ стигна до победата с красив гол на Аниете. Испанецът беше оставен непокрит в наказателното поле при изпълнение на тъч. Пое, обърна се и стреля много точно в далечния ъгъл. А голът му прати сините на финал за Купата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.