В Деня на ромите обсъдиха стратегии за интеграция на уязвими общности в областта

В Международния ден на ромите Областна администрация – Разград домакинства на кръгла маса: „Добри практики в сферата на интеграцията на уязвими общности, включително роми”. Участваха представители на неправителствени организации от областта, работещи в тази насока, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
Зам.-областният управител Виолета Тодорова подчерта, че целта на инициативата е участниците в кръглата маса да споделят свои добри практики и да бъдат взети решения, с които да се подпомогне интеграцията на уязвимите групи в нашата област.
След позотворна двучасова дискусия и представяне на вече работещи практики, положителните резултатите от тях и идеите за нови стратегии, участниците в кръглата маса решихав най-кратък срок да бъде организиран работен форум в Областна администрация – Разград. На него ще се направят конкретни предложения и ще бъдат представени идеи, реализирането на които да подобри процеса на интеграция на уязвимите групи в Лудогорието.
По време на срещата бе представена и листовка, изготвена от Областна администрация-Разград, съвместно със СНЦ „Амор” и СНЦ „Агробизнесцентър-Кубрат”, която представя историята и културата на ромите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.