Заловиха две нелегални таксита – единият водач на 77 години, другият – рецидивист, ловят го трети път и пак избяга

Двe нелегални таксита са установени при проверка днес в Разград, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.
Единият шофьор е на 77-години, другият – на 56, е направо рецидивист – ловят то трети път. Срещу двамата е образувано бързо досъдебно производство. На по-възрастния е наложена глоба от 1500 лв, а автомобилът му е спрян от движение. Акт на другия полицаите и този път не успели да връчат. Ш.Ш.Х. успял да избяга от сградата на ДАИ. Успешно успявал да избяга и предните два пъти….
Нелегалните таксита са заловени при специализирана полицейска операция на територията на Община Разград, съвместно между сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Разград, сектор “Пътна полиция” и Регионална дирекция “Автомобилна администрация” –Разград. Колите били спрени до Дома за стари хора в Разград. Със своето „Сузуки Магиар” 77-годишният М.Х.Б. извършвал таксиметров превоз на трима пътници от с. Дянково за Разград, без да притежава съответната правоспособност.
Същото било и със спрения „Форд Ескорт”, зад волана на който бил 56-годишният Ш.Ш.Х. – той пък возил двама души от с. Дянково за Търговище.
Вторият шофьор вече два пъти е установяван /през 2012г. и през 2013г./ да извършва нелегален таксиметров превоз на пътници, припомнят от полицията. През 2012 г., при опит да избяга от инспекторите на ДАИ, той не спира на знак СТОП, отнема предимството на друг лек автомобил и го блъска странично. През 2013 г. Ш.Ш.Х. отново е хванат да кара нелегално такси, като тогава е било образувано бързо производство и му е била наложена глоба в размер на 1000 лв. Обаче при съставянето на акта нарушителят избягал през прозореца на тоалетната на втория етаж от сградата на ДАИ, откраднал колата си и се е прибрал в с. Дянково, за да не му бъде спряна тяот движение на наказателен паркинг. Наложило се да издирват него и автомобила с помощта на полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.