Вторият етап на водния цикъл в Исперих завършва до края на октомври

Община Исперих организира пресконференция, на която информира за хода на мащабния „Интегриран проект за водния цикъл на град Исперих“. Кирил Дойчинов и Галя Тодорова от звеното за изпълнение на проекта отговоряха и на въпросите от залата.
На пресконференцията присъстваха кметът Бейсим Басри, председателят на ОбС Гюнел Мюсреф, общински съветници и представители на фирмите, ангажирани с изпълнение на дейностите.
Дойчинов разясни, че Община Исперих е подписала анекс за удължаване срока на проекта и крайната му дата за завършване става 31 март 2016 г., а вторият етап трябва да завърши до 31 октомври 2015 година. До тогава ще бъдат изградени 41 километра канализационна мрежа и 190 дъждоприемни улични оттоци. 13,5 километра от водопреносната мрежа ще се подменят с нови. В момента тече и реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води.
На въпрос кога ще се оправи асфалтовото покритие по ремонтираните трасета Кирил Дойчинов заяви, че за това е добре да се изчака завършването на втория етап, а най-добре ще е да се намери финансиране за цялостна подмяна на пътната настилка чрез нов проект, с който да се решат инфраструктурните проблеми в града.
Изпълнител на проекта е дружество по ЗЗД „Исперих инженеринг“ – София, в което влизат фирмите „Кристална вода“ АД, „Понсстройинженеринг“ ЕАД, „Водстрой 98“ АД, „Инвестиционно проектиране“ ЕООД и „Пема груп“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.