Владимир Илиев стана европейски шампион по биатлон

Владимир Илиев стана европейски шампион по биатлон в спринта на 10 км!

На първенството в Дужники Здруй (Пол) 29-годишният троянчанин направи една грешка в 10-те си изстрела, но въпреки наказателната обиколка, бе най-бърз в ски бягането и финишира за 24:26.9 мин. На 4.9 секунди остана руснакът Александър Логинов, който не направи грешка в стрелбата. След последната стрелба Логинов имаше аванс от 4.1 секунди пред Илиев, но с традиционно силното си ски-бягане българинът бе по-бърз в последните 2,5 км с 9 секунди от руснака.

А българския успех на европейското подсили Красимир Анев, финиширал трети, с 16.7 сек. по-бавно, също без грешка в стрелбата. Това е втори медал за Анев, който в първия ден на първенството Анев стана европейски вицешампион в индивидуалното състезание на 20 км.

Така българският тим вече има три отличия от първенството в Полша. За Илиев пък медалът е трети пореден от европейски шампионати. В Тюмен (Рус) през 2016-а той стана трети в масовия старт на 15 км, а през 2015-а – в Отепее (Ест), също взе бронз, но в индивидуалната надпревара на 20 км. През настоящия сезон Илиев има и класиране в Топ 10 за Световната купа – завърши 5-и в спринта в Нове Место (Чех).

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.