Малко не достигна на Григор Димитров, за да отиде на финал

Григор Димитров изигра изключителен мач, но загуби от Рафаел Надал след фантастична битка на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Испанецът спечели с 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4. Двубоят продължи 4 часа и 56 минути, в които двамата демонстрираха тенис на най-високото възможно ниво.

Григор си тръгва от Австралия след блестящо представяне. Мачът срещу Надал бе най-дългият в кариерата му. Той за втори път игра на полуфинал на турнир от Големия шлем и за първи път в Мелбърн. Началото на сезона за българина бе великолепно, като той спечели титлата в Бризбън и след това на Australian Open стигна до серия от 10 поредни победи.

Надал обаче се оказа непреодолимо препятствие, въпреки че испанецът трябваше да покаже най-доброто, на което е способен, за да се класира на финала. Той записа осма победа от девет мача срещу Димитров. Рафа, който имаше проблеми с контузии през голяма част от миналата година, в неделя ще се изправи срещу стария си познайник Роджър Федерер в битка за титлата.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.