Включват и тел.: 112 в борбата срещу убийците на пътя

Заради големия обществен отзвук, зачестилите в страната тежки пътни инциденти, нетърпимостта към нарушителите на Закона за движение по пътищата и желанието на гражданите да съдействат на полицията за ограничаване на пътния травматизъм, в МВР е създадена организация за приемане на сигнали от свидетели на груби нарушения на закона и пътния правилник.
В МВР – Разград сигналите, снимките, видеоматериалите или конкретни предложения ще се приемат на електронния адрес на областната дирекция: od_razgrad@mvr.bg.
Важно е да се има предвид, че при реакция на подаден сигнал, снимка или видео за нарушение на Закона за движение по пътищата, подателят задължително ще бъде призоваван като свидетел в образуваното административно-наказателно производство, уточняват от пресцентъра на МВР в Разград. Полезна информация за органите на реда ще е и конкретизирането на датата, часа и мястото на установеното нарушение, регистрационния номер на автомобила, а също и телефонен номер за обратна връзка с подателя на сигнала.
Сигнали за нарушения на Закона за движение по пътищата може да се подават и на тел.:112
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.