Великобритания криминализира труда на незаконно наетите имигранти

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че няма да се откаже от целта си за намаляване на имиграцията в страната въпреки нарасналия брой на имигрантите през последната година, съобщи ВВС. Нетната миграция се е увеличила с 50 на сто през 2014 г. и е достигнала 318 хиляди имигранти. Сред предизборните обещания на консерваторите бе ограничаването й до 100 хиляди души годишно.
В реч в Лондон Камерън представи мерки, които имат за цел намаляване на незаконно наетите имигранти във Великобритания. Сред тях са конфискуване на надниците на незаконните работници като приходи от престъпна дейност.
Неконтролираната имиграция може да навреди на пазара на труда и да доведе до намаляване на заплатите. Работещите с право искат правителство, което е на тяхна страна. Неконтролираната имиграция означава, че прекалено много хора идват във Великобритания законно, но остават незаконно. На хората им омръзна от система, която позволява оставането на хора, чието място не е тук.
Официалната статистика сочи, че през 2014 г. във Великобритания са имигрирали 318 хиляди души. За сравнение цифрата през 2013 г. е 209 хиляди души.
През миналата година общо 46 хиляди българи и румънци са пристигнали в страната, което е двойно повече в сравнение с предходната година.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.