Борисов за Домусчиев: Да не ми дават акъл от Тайланд за оставката на Бъчварова!

Премиерът Бойко Борисов се ядоса на бизнеса, който поиска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, ако не бъде разкрит убиецът на бизнесмена Александър Антов. „Да не ми дават акъл от Тайланд и от дългите им почивки“, отсече Бойко Борисов по повод изявлението на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, цитиран от Стандартнюз.
В понеделник в интервю за „Стандарт“ Домусчиев заяви, че ако не бъдат разкрити убийците на собственика на „Агресия“ Александър Антов, вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова трябва да подаде оставка. Преди това от КРИБ разпространиха остра декларация, с която поискаха от МВР по-активна работа по разследване и разкриване на поръчковите убийства.
„Когато горивата паднаха драстично, защо не свалиха цените? А като поскъпваха, плашеха с поскъпване на хляба, тока, какво ли не“, ядоса се още пове премиерът и продължи: „Бъчварова не разкрива убийства, има професионално ръководство. По всички поръчкови убийства има данни кой, кога и как ги е извършил. Когато обаче се сглобят пред съда тези доказателства, трудно издържат“.
В същото време и и АБВ разкритикува отсъствието на Румяна Бъчварова след показните убийства.
На фона на убийствата от миналата седмица отсъствието на вътрешния министър Румяна Бъчварова от страната е нелепо и необяснимо, заяви бившият шеф на МВР Румен Петков след заседание на ръководството на АБВ.
По думите му криминогенната обстановка в страната е напрегната. Този въпрос е към премиера: счита ли, че в тази ситуация е нормално да отсъстват от страната вътрешният министър и главният секретар на МВР, попита още Петков.
Той призова за широк дебат какво трябва да предприеме вътрешното министерство и допълни, че трябва и да се обсъди необходимостта от кабинетни промени. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.